W słoneczny weekend 12-13 października warecki rynek stał się najsmaczniejszym miejscem w całej okolicy. Do Warki przybyło kilkanaście Food Trucków, które oferowały kuchnie z czterech stron świata.
Moda na jedzenie na kółkach trwa. Taką popularność można tłumaczyć tęsknotą za wolnością, wyjątkowością i potrzebą celebrowania życia towarzyskiego, ale też rodzinnego, a jeżeli dołożymy do tego ogromną różnorodność dań serwowanych w jednym miejscu – mamy gotową odpowiedź. Food Trucki serwowały szybkie, choć nie zawsze proste dania z wnętrza ciężarówki. Nie zabrakło pysznych burgerów, tacos, podpłomyków prosto z pieca, zapiekanek, lodów tajskich, pierożków tybetańskich, frytek beligijskich i aromatycznej kawy. Wszystko to w rytmie muzyki elektronicznej. Food trucki odwiedziły Warkę już po raz drugi. Zarówno pierwszy jak i drugi Zlot cieszył się ogromnym zainteresowaniem mieszkańców Warki i nie tylko. Warecki rynek zarówno w sobotę jak i niedzielę tętnił życiem do późnych godzin wieczornych.
Oto lista uczestniczący w zlocie Food Trucków:
*Pierożki Mistrza Dim Sum – pierożki tybetańskie,
*Belle Belge -frytki belgijskie,
* BRACIA B – pyszne burgery,
* Jammi Jammi – lody tajskie,
* SMAKI ULICY – kanapki z wołowiną,
* Złote Paluchy Churros – słodkie, złociste paluchy,
* Kawał Byka – burgery,
* Rubicon Coffe – Sajniak i Kleczkowski- kawa,
* Podpłomyki Cysterskie,
* Hubi Bubi – przepyszne zapiekanki o długości 40 cm,
* Donuts Mini Pączki,
* Freedom.foodtruck – pierogi, pochodzące z kuchni rosyjskiej i ukraińskiej,
* Anuszka Truck – burgery,
* Eat on the Street :: Cantina Mexicana – kuchnia meksykańska.
GALERIE ZDJĘĆ ZOBACZ TU.