28 września w Parku na Winiarach w Ramach Światowego Dnia Jabłka (w godz. 12-16) odbędzie się pokaz kulinarny Jana Kuronia. To wnuk Jacka Kuronia oraz syn znanego kucharza Macieja Kuronia. Poza pokazem przewidziana jest tez degustacja dla uczestników imprezy.
Absolwent poznańskiej Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii, następnie kontynuował naukę w Le Cordon Bleu w Londynie. Pracował w wielu restauracjach w Polsce i Europie m.in. w Wielkiej Brytanii, Hiszpanii, Portugalii oraz we Włoszech. Wierzy w uczciwe przepisy, najlepsze produkty i esencję smaku doprawioną sercem kucharza.
Gotował na antenie Kuchnia + i Pytanie na Śniadanie, a od 3 lat cyklicznie pojawia się w kuchni DDTVN. Na antenie RADIO KOLOR prowadzi spotkania wokół kuchni i kulinariów.
W 2015 roku wydał książkę „Sprytna kuchnia czyli kulinarna ekonomia”.
Podczas Światowego Dnia Jabłka Jan Kuroń zaprezentuje dania z wykorzystaniem jabłek w różnych wersjach. Każdy będzie mógł skosztować dań w jego wykonaniu.
Wydarzenie przepełnione jest atrakcjami, między innymi:
- Jarmark Szlaku Jabłkowego,
- Pokaz iluzjonisty Pana Buźki,
- I Piknik Kół Gospodyń Wiejskich Powiatu Grójeckiego,
- Pokaz dla dzieci Pana Buźki,
- Zabawy i doświadczenia w Laboratorium Jabłkowym,
- Dmuchańce i animacje dla dzieci,
- Jabłkowa fotobudka,
- Konkursy z nagrodami dla uczestników.
Więcej o atrakcjach podczas Światowego Dnia Jabłka
ZAPRASZAMY!!!